ONZE REIZEN

Athene Trophy 2020

Amsterdam – Athene – Amsterdam

Laat je meevoeren op deze mythische reis naar de bakermat van onze beschaving, de stad van godin Athena, via de mooiste autoroutes in Europa, en laat het zijn als een wedergeboorte na tijden van thuiswerken, quarantaine en reisbeperkingen.

Athena was de godin van de wijsheid, wetenschap, landbouw en oorlog. Athena was een van de grootste godinnen uit de Griekse mythologie, beeldschoon, sterk en slim. Even mooi als Aphrodite maar zonder de nukkigheid. Even sterk als Ares maar zonder zijn wreedheid. Athena blies de adem in de eerste mens en werd de beschermgodin van Athene, nadat zij in een wedstrijd van Poseidon won door de stad het meest waardevolle te schenken: olijfbomen voor olijven, olie en schaduw.

Athena was een praktische godin. Ze leerde mensen spinnen, weven, getallen en het vuur, en deed verschillende uitvindingen voor de landbouw, maar ook andere ambachten probeerde ze te moderniseren. In deze hoedanigheid had zij zomaar aan de wieg kunnen staan van de uitvinding van de automobiel. In dit staaltje van vindingrijkheid, wetenschap en techniek zullen wij de reis maken naar de stad die Athena beschermde: Athene.

Onze eindbestemming is het Parthenon, tempel op de Akropolis gewijd aan de godin Anthena. De route daar naartoe brengt ons door de prachtige Balkan, eens zo getekend door oorlog maar nu bruisend van de vrede waar Athena óók godin van is. Onderweg doen we prachtige, historische, en soms nog onontdekte of vergeten steden aan zoals Ljubljana, Sarajevo, Kotor, Ohrid en zelfs Belgrado.

Meer weten
Athene Trophy

North Cape Challenge 2021

North Cape challenge

De North Cape Challenge wordt een bijzondere reis. Een jubileum reis.

Het is 25 jaar geleden dat de NCC voor het eerst werd georganiseerd. Toen ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Volvo klassieker vereniging. Die viert in 2021 dus haar 50 jarig jubileum. De NCC  maakt deel uit van het “Cape to Cape” project. In het voor jaar van 2021 naar de Noordkaap en in het najaar naar de Zuidkaap. De Cairo to Cape Classic. Deelnemen aan de North Cape Challenge 2021 wordt een unieke ervaring.

Het wordt een reisavontuur met 2 verschillende routes naar de Noordkaap. De Zweden route en de Rusland route. De terugreis is voor beide routes hetzelfde. Namelijk langs de enerverende fjordenkust van Noorwegen.De finish is voor beide routes in Göteborg, nabij het Volvo museum op Trollhattan.

Bekijk de volledige reis

Cairo to Cape Classic 2021

Het grote reisavontuur van noordoost naar zuidwest dwars door het Afrikaanse continent.

De start vindt plaats bij de piramide van Gizeh. De route volgt  wisselend de linker – en de rechter oever van de Nijl en komt langs eeuwenoude archeologische sites met monumentale bouwwerken, zoals Karnak , Luxor en Abu Simbel. Een traject door de historie van het oude Egypte, het land van de farao’s.

Door de Nubische woestijn met de kenmerkende afgeknotte piramides wordt de Nijl gevolgd tot ver in Soedan. Vanaf Khartoum volgen we de Blauwe Nijl. Deze ontspringt op de hoogvlakte van Ethiopië. Via de route langs het Tana Meer en het voormalige paleis van Heile Selassie wordt Addis Abeba aangedaan. Een mooie landschappelijk route voert door Nationale Parken en langs het Chamo Meer naar de grenszone met Kenia. Door het uitgestrekte steppengebied wordt de Mount Kenia en vervolgens Nairobi bereikt.

In Tanzania staan uiteraard de Ngorongoro krater, de Serengeti en Lake Manayara op het programma. De eerste kennismaking met het wild life in Afrika.
Door het onbekende en onherbergzame binnenland voert een uitdagende  route langs de Dodoma naar de grensstad Mbeya. Ronduit spectaculair is de weg door de bergen langs het Malawi meer. Vanaf Lilongwe rijden we over de “Great East Road “ naar langs de grens met Mozambique naar Zambia. Bij Livingstone, vernoemd naar de bekende ontdekkingsreiziger, worden de Victoria Falls bewonderd. Na de overtocht van de Zambezi rivier gaat de route westwaarts langs de grens met Angola door de Caprivi strook , langs de Okavango Delta naar het Nationale Park  Etosha in Namibië. Dat wordt genieten van de natuur en de wilde dieren. Bij Swakopmund wordt de Atlantische oceaan bereikt. Dan voert de route door de Namib desert zuidwaarts door het fantastische rode duinengebied van de Sossusvlei en Sesriem om uit te komen bij de Fish River Canyon, de een na grootste canyon ter wereld. De finish is  bij Capetown op het zuidelijkste puntje van Afrika in Cape Point. Een fantastische route dwars door het uitbundige natuurgebieden van Afrika.

Een reisavontuur  van ruim 12000 km dwars door de gebieden waar je met je eigen klassieker kunt komen. Een uniek reis met een ontmoeting van de Big Five, de Olifant, de neushoorn , de Leeuw , het luipaard en de buffel. We gaan ze allemaal ontmoeten in de natuurgebieden van Serenegti, Ngorongoro, Okanvango en Etosha.
Onderweg door Afrika langs de grote rivieren, de Nijl en de Zambezi, door de veel nationale parken, door de woestijnen Sahara en Kalahari en langs de hoge bergen als  de Kilimanjaro.

Een zware reis vol met historie, cultuur en avontuur, alleen voor de echte avonturiers, die het als een uitdaging beschouwen om soms lange tijd in een auto te rijden. Een reis voor doorzetters, een avontuur zonder weerga.

Beleef het zelf
Transafrica Classic

Rally over the River Kwai 2022

Indochina: een magisch decor van karakteristieke steden, uitgestrekte rijstvelden en jungle die reikt tot aan de kliffen herrijzend uit de zee. 

Over groene, spitse bergen, dwars door dichte jungle, naar karakteristieke steden en langs betoverende rijstvelden. The Rally over the River Kwai heeft het allemaal. In het voorjaar van 2022 rijd jij in 34 dagen 7500 kilometer dwars door Indochina. Jij stapt in de haven van Bangkok in jouw klassieker om landen in Azië te ontdekken die het meest tot de verbeelding spreken: Myanmar, Laos, Vietnam, Cambodja en Thailand.

Een avontuur dat jij je leven lang niet vergeet

Jouw reis begint in de kleurrijke metropool Bangkok. Je ervaart direct waarom ‘Thailand “het land van de glimlach genoemd wordt. We steken de grens over naar het mysterieuze Myanmar, een groene republiek vol cultuur, tradities en ruige landschappen. Het ‘koninkrijk van een miljoen olifanten’, ook wel bekend als Laos, ligt als volgende op de route. Onderweg aanschouw je tempels en architectuur uit de Franse koloniale tijd. Vietnam kenmerkt zich door diversiteit: van een rijke cultuur en geschiedenis tot een waanzinnige kustlijn, jungle en rijstvelden. In Cambodja ontdek jij wat er nog over is van het oude machtige rijk van de Khmers. 

Waanzinnige excursies onderweg

De Rally over the River Kwai is een onvergetelijke reis. Een grote glimlach verschijnt op je gezicht, wanneer je weet waar de route langs voert én welke uitstapjes je onderweg maakt. Een opsomming van een aantal activiteiten die jij gaat beleven:

  • Vliegen in een luchtballon over de tempels van Bagan
  • Overnachten op Cat Ba, een eiland in de baai van Halong
  • Een fietstocht door de Vietnamese stad Hanoi
  • Rijden over de mooiste kustweg ter wereld: Hai Van Pass
  • Bezoek de bekendste tempels van Cambodja

Amazon Adventures ontzorgt je op reis 

Rijd jij mee met deze Rally over the River Kwai? Amazon Adventures regelt voor jou het complete reisprogramma. Van de verscheping van jouw klassieke auto en vliegtickets tot het uitzetten van de route en de overnachtingen. Je ontvangt een routeboek voor in de auto, wij regelen de reisbegeleiding. Dit is inclusief technische en medische ondersteuning. Je overnacht in een tweepersoonskamer en op de reisdagen zijn het ontbijt en diner geregeld. 

Binnenkort meer informatie

Shogun Trophy 2022

Naar het land van de rijzende zon.

Het mysterieuze land in het verre oosten, dat in de 17e  eeuw alleen via de Hollanders met de buitenwereld in contact kwam. Een unieke reiservaring die nog nooit eerder op deze wijze georganiseerd is, en dat met de eigen klassieke auto.

Een rondreis over 4 eilanden, Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, in de vorm van een acht, het mythische getal van de volmaaktheid. Een noordelijke route en een zuidelijke route.  Een avontuur dat eindigt waar het begint, in Tokyo.

Een reis langs alle historische en culturele hoogtepunten van het klassieke en moderne Japan.

Geniet van de overweldigende natuur. Rij langs de woeste oceaan kusten, met lange zandstranden en door de onherbergzame berggebieden.

Beleef de cultuur en de historie van het klassieke Japan, in de Schrijnen en in de Onsen en in de oude steden.

Proef ook het moderne Japan met de immens grote steden Nagasaki, Kyoto, Sapporo en Tokyo, het begin en eindpunt van dit avontuur.

De SHOGUN TROPHY

‘Wabi Sabi’
‘de schoonheid van de imperfectie’

Meer weten? Ga naar www.Shoguntrophy.com en vraag de brochure aan!

Bekijk de hele reis
s