ONZE REIZEN

Baltic Tour

Zanzibar to Cape Classic 2022

Het grote reisavontuur dwars door het Afrikaanse continent.

We beginnen onze reis in het tropische Zanzibar. Op dit eiland voor de kust van Tanzania bevindt u zich tussen hagelwitte stranden, een turquoise oceaan en groene flora. Door het uitgestrekte steppengebied wordt de Mount Kenia en vervolgens Nairobi bereikt, en in Tanzania staan uiteraard de Ngorongoro krater , de Serengeti en Lake Manayara op het programma. De eerste kennismaking met het wild life in Afrika.

Maar al snel voert de route door de onbekende en onherbergzame binnenlanden van Uganda en Rwanda. Ronduit spectaculair is de weg door de bergen langs het Malawi meer. Vanaf Lilongwe rijden we over de “Great East road “naar langs de grens met Mozambique naar Zambia. Bij livingstone, vernoemd naar de bekende ontdekkingsreiziger , wordt de Victoria Falls bewonderd. Na de overtocht van de Zambezi rivier gaat de route westwaarts langs de grens met Angola door de Caprivi strook, langs de Okavango delta naar het nationale park Etosha in Namibie. Dat wordt genieten van de natuur en de wilde dieren. Bij Swakopmund wordt de Atlantische oceaan bereikt. Dan voert de route door de Namib dessert zuidwaarts door het fantastische rode duinengebied van de Sossusvlei en Sesriem om uit te komen bij de Fish River Canyon ,de een na grootste ter wereld.

De finish is  bij Capetown op het zuidelijkste puntje van Afrika in Cape Point.

Een fantastische route dwars door de uitbundige natuurgebieden van Afrika.

Een reisavontuur van bijna 10.000 kilometer dwars door de gebieden waar je alleen met de eigen klassieker kunt komen. Een unieke reis met een ontmoeting van de Big Five, de Olifant, de neushoorn , de leeuw , het luipaard en de buffel. Gaan we ze allemaal ontmoeten in de natuurgebieden van Serenegti, Ngorongoro, Okanvango en Etosha?

U kunt het zelf allemaal beleven.

Een reis vol met historie, cultuur en avontuur.

Een zware reis alleen voor de echte avonturiers, die het als een uitdaging beschouwen om soms lange tijd in een auto te rijden. Een reis voor doorzetters.

Een avontuur zonder weerga

Beleef het zelf

Rally over the River Kwai 2023

Indochina: een magisch decor van karakteristieke steden, uitgestrekte rijstvelden en jungle die reikt tot aan de kliffen herrijzend uit de zee. 

Over groene, spitse bergen, dwars door dichte jungle, naar karakteristieke steden en langs betoverende rijstvelden. The Rally over the River Kwai heeft het allemaal. In het voorjaar van 2023 rijd jij in 38 dagen 8500 kilometer dwars door Indochina. Jij stapt in de haven van Kuala Lumpur in jouw klassieker om landen in Azië te ontdekken die het meest tot de verbeelding spreken: Maleisië, Laos, Vietnam, Cambodja en Thailand.

Een avontuur dat jij je leven lang niet vergeet

De reis begint in de kleurrijke metropool Kuala Lumpur en voert omhoog langs de kust van Thailand met zij indrukwekkende karstgebergten. Je ervaart direct waarom ‘Thailand “het land van de glimlach genoemd wordt. We rijden langs de grens met het mysterieuze Myanmar, een groene republiek vol cultuur, tradities en ruige landschappen. Na de indrukwekkende ‘Mae Hong Son loop’ met zijn ontelbare haarspeldbochten dwars door de jungle bereiken we ‘Het koninkrijk van een miljoen olifanten’, ook wel bekend als Laos. Onderweg aanschouw je tempels en architectuur uit de Franse koloniale tijd. Vietnam kenmerkt zich door diversiteit: van een rijke cultuur en geschiedenis tot een waanzinnige kustlijn, jungle en rijstvelden. In Cambodja ontdek jij wat er nog over is van het oude machtige rijk van de Khmers.

Waanzinnige excursies onderweg

De Rally over the River Kwai is een onvergetelijke reis. Een grote glimlach verschijnt op je gezicht, wanneer je weet waar de route langs voert én welke uitstapjes je onderweg maakt. Een opsomming van een aantal activiteiten die jij gaat beleven:

  • Overnachten op Cat Ba, een eiland in de baai van Halong
  • Een fietstocht door de Vietnamese stad Hanoi
  • Rijden over de mooiste kustweg ter wereld: Hai Van Pass
  • Bezoek de bekendste tempels van Cambodja

Amazon Adventures ontzorgt je op reis 

Rijd jij mee met deze Rally over the River Kwai? Amazon Adventures regelt voor jou het complete reisprogramma. Van de verscheping van jouw klassieke auto en vliegtickets tot het uitzetten van de route en de overnachtingen. Je ontvangt een routeboek voor in de auto, wij regelen de reisbegeleiding. Dit is inclusief technische en medische ondersteuning. Je overnacht in een tweepersoonskamer en op de reisdagen zijn het ontbijt en diner geregeld. 

Binnenkort meer informatie

Shogun Trophy 2022

Naar het land van de rijzende zon.

Het mysterieuze land in het verre oosten, dat in de 17e  eeuw alleen via de Hollanders met de buitenwereld in contact kwam. Een unieke reiservaring die nog nooit eerder op deze wijze georganiseerd is, en dat met de eigen klassieke auto.

Een rondreis over 4 eilanden, Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, in de vorm van een acht, het mythische getal van de volmaaktheid. Een noordelijke route en een zuidelijke route.  Een avontuur dat eindigt waar het begint, in Tokyo.

Een reis langs alle historische en culturele hoogtepunten van het klassieke en moderne Japan.

Geniet van de overweldigende natuur. Rij langs de woeste oceaan kusten, met lange zandstranden en door de onherbergzame berggebieden.

Beleef de cultuur en de historie van het klassieke Japan, in de Schrijnen en in de Onsen en in de oude steden.

Proef ook het moderne Japan met de immens grote steden Nagasaki, Kyoto, Sapporo en Tokyo, het begin en eindpunt van dit avontuur.

De SHOGUN TROPHY

‘Wabi Sabi’
‘de schoonheid van de imperfectie’

Meer weten? Ga naar www.Shoguntrophy.com en vraag de brochure aan!

Bekijk de hele reis
s