Transasia Classic

Destinations

Transasia Classic (2018)

Het grote reisavontuur met de eigen klassieker dwars door centraal Azië. Door de onbekende landen die eeuwenlang de geschiedenis van de wereld bepaald hebben.
Een reis door gebieden met de uitersten die de natuur te bieden heeft. De berglandschappen van de Kaukasus, de Elbroes en de Himalaya.
De grote rivieren als de Eufraat, de Tigris, de Amoer Darja en de Huanghe (de Gele Rivier), de bakermat van de Chinese beschaving. De grote woestijnen als de Karakum, de Takla Matan en de Gobi. Een reis langs historische steden als Istanbul, Tabriz, Teheran, Buchara , Samarkand, Kashgar, Turpan, Hami, Dun Huang, Zhangye , Xian en Beijing. In de voetsporen van Marco Polo over de legendarische “Zijderoute” van Europa naar China.
Een reis door het Culturele erfgoed van centraal Azië. De heenreis over de Zijderoute van Bant naar Beijing. De zuidelijke route. Daarna de terugreis over de noordelijke route: De Trans Siberia. Over het traject van de eerste “Peking to Paris” in 1907, met een Nederlandse Spyker als een van de deelnemers Vanaf de Chinese Muur door de Gobiwoestijn naar Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Door het fraai groene heuvellandschap naar de bergen rond het Baikalmeer. Daarna de lange route door de eindeloze berkenbossen van Siberië, langs bekende steden als Irkutsk, Krasnojarsk, Omsk, Tomsk, Novosibirsk en Jekaterinburg. Het Oeralgebergte vormt de geografische grens met Europees Azië. Een reis door uitgestrekte gebieden met extreme klimaatzones. Warme zomers en ijskoude winters. De uitersten die de natuur te bieden heeft. Door het stroomgebied van de grote rivieren als de Jenisei, Ob, Lena en de Wolga. Langs vermaarde steden als Moskou, Sint-Petersburg, Riga, Warschau naar de finish in Berlijn. Een onvergetelijk reisavontuur.