Project omschrijving

Transamazonica

TRANSAMAZONICA (2016)

Kun je met een klassieke auto van Paramaribo naar Rio de Janeiro rijden dwars door de Amazone jungle? Halverwege ligt de evenaar met een wisseling van klimaatzones. Is het in het zuiden (Brazilië) de droge tijd dan is het in het noorden (Guyana), de natte periode. En omgekeerd.

30 teams en 60 avonturiers stonden vol verwachting aan de start in Suriname, voor een reis van meer dan 7000 km.

Eerst de route  langs de Caribische kust en de grenspassage over de Corantijn rivier naar Georgetown. Daarna de lange route over onverharde wegen door de binnenlanden van Guyana naar de grens met Brazilië, vlakbij Boa Vista.

Een uitstapje naar de Gran Sabana in Venezuela, volgens velen het mooist natuurgebied op aarde.

Door een groot reservaat van de Waikiri indianen naar Manaus, de “rubberhoofdstad“ op de kruising van de Rio Negro en de Rio Solemoes. De doorgaande weg over de BR 319 was onbegaanbaar. Dus met de boot over de Amazone rivier en de Rio Madeiro naar Humaita. Een Amazone cruise van 4 dagen en 800 kilometer. Door het mooie natuurgebied tussen Amazone en Pantanal langs de grens met Bolivia, naar de uitgestrekte hoogvlakten van de Mato Grosso, de graanschuur van Brazilië.

Via het historische stadje Pirenopolis naar de indrukwekkende hoofdstad Brasilia, een prachtig ontwerp van architect Oscar Niemeyer. Daarna de bergen in van Minas Gerais. Op zoek naar goud en diamanten in de historische stadjes Diamantina en Ouro Preto.

Over de Estrada Real, de koninklijke route, naar de finish op de boulevard van Ipanema in Rio de Janeiro. De stad waar je eens in je leven geweest moet zijn.

Transamazonica
Transamazonica
Transamazonica