Image Alt

Destinations

Oodnadatta Challenge (2017)

Waarom ga je met je klassieke Volvo een rondreis maken dwars door Australië ?

Eerst langs de 5000 km lange westkust van Perth naar Darwin in het uiterste noorden. Een nagenoeg onbewoonbaar gebied met slechts enkele vissersdorpen. Meer dan 400 jaar geleden kwamen de Nederlandse zeevaarders van de V.O.C, op reis naar de Indische archipel, voor het eerst in aanraking met deze ontoegankelijke kust. Sommige schepen leden schipbreuk op de riffen voor de kust. Het meest bekend is het verhaal van de Batavia. Een uitdaging derhalve om dit traject te gaan rijden en het gebied zelf te ontdekken. Hebben de Hollanders Australië ontdekt?

Ook uitdagend is het traject van Noord naar Zuid, van Darwin naar Adelaide, dwars door de rood/bruine Outback. Pas 100 jaar geleden werd een begaanbare route door de Australische ontdekkingsreiziger Stewart gevonden. Een route waar ook water moest zijn. Eindeloze afstanden , veel woestijn en nauwelijks begroeiing. En daar in het centrum van dit immense gebied staat ineens een grote eenzame monoliet. De Ayers Rock, ofwel Uluru in de taal van de Aboriginals.

Oodnadatta is de heetste plek van het Australische continent. En daar staat ook het Pink Roadhouse, Australische bekendste en kleurrijkste Roadhouse. Daar moet je geweest zijn. En rijden er naar toe over de rode gravelwegen van de Oodnadatta Track is een ware uitdaging. Alleen bij droog weer goed berijdbaar. Gelukkig is dat doorgaans het geval in dit gebied.

De Harbour bridge en het Opera House zijn wereldvermaard. Die moet je gezien hebben. Dus werd Sydney de finish locatie. Na de Outback een mooie route van Adelaide via tHE Great Ocean Road naar melboerne en vandaar over ed Snowy Mountains naar Sydney

Kortom genoeg ingrediënten om een rondreis door Australië te gaan maken. Zo werd een idee en plan en een plan een uitdaging.

De Oodnadatta Challenge, een uitdaging voor mens en auto. Dwars door Australië, 12000 km in je eigen klassieker.Ja dat was ook zo. Maar daar is verandering in aangebracht!
Exclusief voor de V44 vereniging is in 2007 de “Mille Miglia“ georganiseerd.U weet wel: de wereldvermaarde rally Brescia – Rome – Brescia over een afstand van 1000 mile (mille miglia).
In 2007 was het 80 jaar geleden dat deze rally voor de eerste keer werd verreden.
In dit jaar werd ook het 80-jarig bestaan gevierd van VOLVO.
Reden genoeg om destijds voor 80 deelnemers de “V44 – MILLE MIGLIA” te organiseren.

Oodnadatta Challenge